ΑΛΒΑΝΙΑ-ΑΓΙΟΣ ΣΑΡΑΝΤΑ-ΤΥΡΑΝΑ-ΚΟΡΥΤΣΑ

- Εκτύπωση
Τιμή: € ΣΟΚ
Μεταφορά Οδικώς
Διατροφή Ημιδιατροφή
Ημέρες 3
Αναχωρήσεις 23/03/2019
 

 

 

3 – ΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛΒΑΝΙΑ

ΑΝΑΧΩΡΙΣΗ    ΑΠΟ  ΛΑΜΙΑ  1º μέρα: 

Διέλευση στα σύνορα Μαυρομάτιου και μετά τις απαραίτητες διαδικασίες μπαίνουμε στην Αλβανία. Συνεχίζουμε διασχίζοντας την πεδιάδα του Βούρκου και τα ελληνόφωνα χωριά προς τα παράλια του Ιονίου, απέναντι από την Κέρκυρα, στους Αγίους Σαράντα. Απολαμβάνουμε από μια γραφική διαδρομή την λίμνη του Βουθρωτού και το στενό της Κέρκυρας όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και την κοντινότερη απόσταση μεταξύ τον δυο χορών. Το απόγευμα μπορούμε να γευτούμε μια βόλτα στην παραλιακή και στο παλιό λιμανάκι.  Η πόλη είναι χτισμένη πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης Όγχησμο, που άκμασε στους ρωμαϊκούς χρόνους καθώς ήταν εμπορικός σταθμός για το εμπόριο μεταξύ Ηπείρου και Ιταλίας. Καταστράφηκε το 552 μ.Χ. μετά από αλλεπάλληλες επιδρομές των Γότθων. Σήμερα σημαντικός τουριστικός προορισμός. Eπίσκεψη στην αρχαία πόλη του Βουθρωτό του 7º - 6° π.χ. αιώνα. Προστατευόμενη από τον διεθνή οργανισμό UNESCO από το 1992. Μοναδικό αρχαιολογικό μνημείο με θέατρο από το 3º π.χ. με βασιλική βυζαντινής εποχής του VI αιώνα, αγορά, γυμνάσιο, παλαιοχριστιανικοί βασιλικοί του 6º μ.χ  κ.α. Στην συνεχεία.    Δείπνο / Διανυκτέρευση.

2º μέρα:

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση και η πρώτη στάση μας στο  κεφαλοχώρι της Δερόπολης την Δερβητσανη όπου θα ξεναγηθούμε στην εκκλησία της Θεοτόκου του 19 αιώνα, ελεύθερος χρόνος για καφέ. Συνεχίζουμε για Αργυρόκαστρο, πόλη – προπύργιο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού της Αλβανίας έδρα της προσωρινής κυβέρνησης της Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου (1914). Γνωρίζουμε από ψιλά στο κάστρο της την ιστορία της πέτρινης πόλης και του κάστρου. Το Αργυρόκαστρο με πληθυσμό 30.000 κατοίκων περίπου. Το ιστορικό κέντρο και αποτελεί από το 2005Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ και μαζί με τα αναρίθμητα σπίτια από πέτρα, συνθέτουν ένα πλούσιο "ψηφιδωτό",  που μαρτυρεί την πλούσια κληρονομιά που άφησαν πίσω τους όσοι κατοίκησαν την περιοχή, στο πέρασμα των αιώνων. "Κρεμασμένη" από έναν βράχο, στις πλαγιές της Κοιλάδας του Δρίνου, η μοναδική αρχιτεκτονική του Αργυροκάστρου "δένει" αρμονικά με τον περιβάλλοντα χώρο, καθώς τα παραδοσιακά σπίτια του είναι φτιαγμένα από πέτρα, σαν να πρόκειται για φυσική συνέχεια του τοπίου. Επιβίβαση στο λεωφορείο και συνεχίζουμε προς το Τεπελένι οπού θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το άγαλμα του Αλί Πασά και το κάστρο του και  όλα τα βουνά γύρω από τον Δρίνο ποταμό και τον Αώο, όπου έγιναν οι φονικότερες ίσως μάχες αυτού του ηρωικού έπους του 1940-1941. Υπολογίζεται ότι στα βουνά αυτά έχουν πέσει περίπου 2000 στρατιώτες και αξιωματικοί του ελληνικού στρατού. Στον δρόμο περνάμε από την κοιλάδα του Αώου ποταμού Συνεχίζομαι για της πόλεις , Λουσνια, Καβαγια, το  Δυρράχιο (Durrës ), κύριο  λιμάνι της χώρας και η δεύτερη σε μέγεθος πόλη, με 200.000 κατοίκους. Η πόλη αποτελούσε αποικία της Κορίνθου και της Κέρκυρας από το 627 πΧ, με την ονομασία Επίδαμνος. Το απόγευμα φτάνουμε στα Τίρανα. Τακτοποίηση  στο ξενοδοχείο, δείπνο & διανυκτέρευση.

3º μέρα:

Πρωινό και στην συνέχεια αναχώρηση για το Ελμπασάν  όπου θα δούμε το κάστρο της πόλης όπου εκτός από τα τείχη εποχής της τουρκοκρατίας μπορούμε να δούμε και σημάδια από την αρχαία Σκαμπα (SKAMPA).  Από το Ελμπασάν και στην συνεχεία θα βλέπουμε όμορφες εικόνες δίπλα στον πόταμο Γενουση (Shkumbin). Στον δρόμο μας για Κορυτσά περνάμε με το λεωφορείο στις πόλεις Λιμπραζντ, Μαλικ. Θα δούμε το Πόγραδετς το οποίο είναι κτισμένο στις όχθες της λίμνης  Οχρίδας, απέναντι από πόλεις τον Σκοπιών.ξενάγηση στην Κορυτσά και θα επισκεφτούμε στον Ορθόδοξο Μητροπολιτικό Ναό της Κορυτσάς. Η Κορυτσά παλιά ήταν το κέντρο του διαμετακομιστικού εμπορίου μεταξύ Κωνσταντινούπολης, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Αλβανίας κλπ. Η πόλη εκτός από σημαντικό εμπορικό αποτελούσε και πνευματικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής από τον 18ο αιώνα, με πλήθος ελληνικών σχολίων να λειτουργούν σε αυτή. Κατά τον Α' Βαλκανικό πόλεμο (Δεκέμβριος 1912), στην πόλη εισήλθε ο ελληνικός στρατός που αποχώρησε τον Μάρτιο του 1914, παραδίδοντας την στην νεοσυσταθήσα αλβανική χωροφυλακή. Συνεχίζουμε για τα σύνορα Κρυσταλλοπηγής. Διέλευση των συνόρων Κρυσταλλοπηγής.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ   ΣΤΗ   ΛΑΜΙΑ  ΜΕ  ΤΙΣ  ΠΟΙΟ   ΟΜΟΡΦΕΣ    ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

1   ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ  ΑΓ. ΣΑΡΑΝΤΑ   4  ΑΣΤΕΡΩΝ   ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ  ΗΒ
► 1   ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ   ΤΙΡΑΝΑ    4   ΑΣΤΕΡΩΝ   ΗΒ

ΞΕΝΑΓΟΣ   ΟΠΟΥ   ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ
 ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ, ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ.           

            ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

 ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 
ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΓΕΥΜΑ ΕΚΤΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.

 ΤΙΜΗ   ΚΑΤ  ΑΤΟΜΟ   ΔΙΚΛ.   ΤΡΙΚΛ.      145  ΕΥΡΩ  ΗΒ    ΜΟΝΚΛΙΝΟ  185  ΕΥΡΩ