ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΚΤΗ

- Εκτύπωση
Τιμή: € ΑΠΟ 295 ΕΥΡΩ
Μεταφορά Οδικώς
Διατροφή Ημιδιατροφή
Ημέρες 5
Αναχωρήσεις 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

5HMEPH ΕΚΔΡΟΜΗ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΚΤΗ 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 26/06/2019

Ένα ταξίδι που προσφέρει συγκινήσεις λόγο του Ελληνικού στοιχείου, αλλά και νοσταλγικές αναμνήσεις όταν ξέρεις ότι βρίσκεσαι στην Ανατολική Ρωμυλία και ατενίζεις την Μαύρη Θάλασσα από την Βάρνα ή από το Μπουργκάς, γνωρίζοντας ότι απέναντι είναι η Τραπεζούντα, και οι υπόλοιπες πόλεις του Πόντου.

Ένα ταξίδι που προσφέρει γνώσεις, διασκέδαση, πολυτέλεια, και πολλές ανέσεις. Διαμονή στην Μαύρη Θάλασσα στην Ακτή του Ηλίου, σε ξενοδοχείο 4 Αστέρων * λίγα μέτρα από την θάλασσα.

Το πρόγραμμα μας είναι όπως πάντα πολύ πλούσιο, και θα γνωρίσουμε ακόμη περισσότερα μέρη από αυτά που γράφουμε στον τίτλο της εκδρομής.     Επίσης μπορούμε να επισκεφτούμε το μοναδικό δελφινάριο των Βαλκανίων στη Βάρνα και να παρακολουθήσουμε το πρόγραμμα με τις φοβερές επιδείξεις των Δελφινιών, με κάποιο συμβολικό εισιτήριο φυσικά.

1η ημέρα   ΛΑΜΙΑ

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί από Λαμία και αναχώρηση για την τουριστική Ηλιόλουστη Ακτή ή sunny beach , όπως είναι παγκοσμίως γνωστή. Φτάνουμε με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για καφεδάκι και ξεκούραση. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα :– ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΑΚΤΗ–ΒΑΡΝΑ (Ημερήσια Εκδρομή)

Πρωινό. Κατευθυνόμαστε προς την πόλη της Βάρνας η οποία αποτελεί σημαντικό λιμάνι στα ανατολικά της χώρας , στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας. Είναι γνωστή και ως ”Η Θαλάσσια Πρωτεύουσα” ή ”Η Καλοκαιρινή Πρωτεύουσα” της Βουλγαρίας. Η πόλη πήρε το όνομα Στάλιν από το 1949 ως το 1956. Στη Βάρνα θα δούμε τη Μητρόπολη, το δραματικό θέατρο και το Ενυδρείο. Ελεύθερος χρόνος στην αγορά και την υπέροχη παραλία για φαγητό και βόλτα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση

3η ημέρα : ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΑΚΤΗΠΥΡΓΟΣ (BURGAS)

Πρωινό. Αναχώρηση και φτάνουμε στον Πύργο (Bourgas). Αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Βουλγαρική Ακτή της Μαύρης Θάλασσας και γενέτειρα του ποιητή μας Κώστα Βάρναλη. Στην συνέχεια αναχώρηση για την πόλη της Μεσήμβριας, την πόλη με τις 42 εκκλησίες. Η παλιά πόλη είναι προστατευόμενο μνημείο της UNESCO. Θα δούμε τα τείχη της Αγ. Σοφίας (παλιά Μητρόπολη) και τα παλιά λουτρά, όπου ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος IV ο Παναγιότατος πήγαινε για θεραπεία. Προτείνουμε να επισκεφθείτε τη Μητρόπολη & το ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθόδιου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα : ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΑΚΤΗ - ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό και αναχώρηση για την Αδριανούπολη και γνωριμία με την πόλη. Εκεί άξιο παρατήρησης και θαυμασμού είναι το Μουσείο Υγείας, καθώς και το μεγαλύτερο τζαμί της Ευρώπης, το οποίο και θα επισκεφτούμε. Πρόκειται για το μεγαλοπρεπές τζαμί του Οθωμανού σουλτάνου Σελίμ Β', χτισμένο το 1574. Το Τέμενος αποτελεί κομψοτέχνημα της ισλαμικής αρχιτεκτονικής και το αρτιότερο δημιούργημα του περίφημου αρχιτέκτονα Μιμάρ Σινάν. Αξίζει να αναφερθεί ότι το κτίσμα οικοδομήθηκε αποκλειστικά από τα λάφυρα της εκστρατείας των Οθωμανών στην Κύπρο. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην περίφημη κλειστή αγορά της πόλης (kapali carsi) με το ανατολίτικο χρώμα. Στην Αδριανούπολη υπάρχει ελληνικό υποπροξενείο, ενώ λειτουργεί και Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της πόλης, η πρυτανεία του οποίου στεγάζεται στον παλιό Σιδηροδρομικό σταθμό του Κάραγατς, απ’ όπου περνούσε και το θρυλικό Orient Express. Εκεί βρίσκεται και το ψηλό μνημείο της Λωζάννης. Μετάβαση στο ξενοδοχείο . Δείπνο. Διανυκτέρευση


5η ημέρα : ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ – ΛΑΜΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για Λαμία. Άφιξη στην πόλη μας αργά το απόγευμα με συντροφιά μας τις καλύτερες εντυπώσεις.

 

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ:295

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ:

Περιλαμβάνονται:

  • Μετακινήσεις-περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Μεταφορά με κλιματιζόμενο πολυτελές λεωφορείο
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία  4*

ü3 διανυκτερεύσεις στην ακτή του ήλιου

ü1 διανυκτέρευση στην Αδριανούπολη

  • Πρωινό σε μπουφέ και δείπνο καθημερινά
  • Συνοδός του γραφείου μας σε όλη την διάρκεια της εκδρομή
  • Ξεναγήσεις από επίσημο ξεναγό σε αρχαιολογικούς χώρους
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια
  • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι αρχαιολογικών χώρων, μουσείων, προαιρετικές εκδηλώσεις ή άλλες παροχές.

Σημείωση:Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν, για την   καλύτερη δυνατόν εξυπηρέτηση  των ταξιδιωτών

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

Ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ