BELLA ITALIA

- Εκτύπωση
Τιμή: € ΑΠΟ 560 ΕΥΡΩ
Μεταφορά Οδικώς - Ακτοπλοικώς
Διατροφή Ημιδιατροφή
Ημέρες 8
Αναχωρήσεις ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΙΟΥΝΙΟ 2019

8ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

BELLAITALIA

ΒΕΝΕΤΙΑ – ΒΕΡΟΝΑ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΣΙΕΝΑ – ΡΩΜΗ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΙΟΥΝΙΟ 2019

1η ΗΜΕΡΑ : ΛΑΜΙΑ – ΠΑΤΡΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΕΝ ΠΛΩ

            Αναχώρηση από Λαμία και μετά από τις απαραίτητες στάσεις άφιξη στην Πάτρα. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Ανκόνας. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Δείπνο. Διανυκτέρευση

2η Ημέρα: ΑΝΚΟΝΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ

            Πρωινό. Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνας και αναχώρηση για την πόλη των Δόγηδων και των καναλιών, τη Βενετία. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο (περιοχή ηπειρωτικής Βενετίας) τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ (Ξενάγηση πόλεως)

Πρωινό και μεταφορά στο Τρονκέττο . Μεταφορά εξ’ ιδίων με βαπορέττο για την Πιάτσα Σαν Μάρκο, το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης, όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Θα δούμε τον επιβλητικό Ναό του Αγ. Μάρκου – σταυροειδής με πέντε θόλους- που υπήρξε εδώ και περίπου χίλια χρόνια ο τάφος του Αγίου Μάρκου, το ιδιωτικό παρεκκλήσι των δόγηδων, το πνευματικό στήριγμα και το μεγαλύτερο σύμβολο της ισχύος, της εξουσίας και της συνέχειας της ενετικής πολιτείας. Θ δούμε τον πύργο του Ρολογιού των Μαυριτανών που η λατινική επιγραφή αναφέρει «μετράω μόνο τις ευτυχισμένες ώρες», την γέφυρα των στεναγμών κ.α. Θα επισκεφτούμε την ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Γεωργίου και θα καταλήξουμε σε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο, διανυκτέρευση.

4η Ημέρα : ΒΕΝΕΤΙΑ – ΒΕΡΟΝΑ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την ρομαντική Βερόνα την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ όπου θα θαυμάσουμε την Ρωμαϊκή αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και βέβαια το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Χρόνος ελεύθερος και στην συνέχεια αναχώρηση για την Πόλη της Αναγέννησης, την Φλωρεντία. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η Ημέρα: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (Ξενάγηση πόλεως) – ΣΙΕΝΑ – ΡΩΜΗ

            Πρωινό και ακολουθεί ξενάγηση στην Πόλη της Φλωρεντίας. Η Φλωρεντία είναι μία πόλη – μουσείο με πίνακες, τοιχογραφίες και γλυπτά από την πλουσιότερη και παραγωγικότερη περίοδο που γνώρισε ποτέ η τέχνη και ο πολιτισμός. Θα δούμε την εκκλησία του Τίμιου Σταυρού, την Σάντα Κρότσε, την πιο εντυπωσιακή εκκλησία της Φλωρεντίας και τόπος ταφής 270 επιφανών Φλωρεντίνων, ανάμεσα στους οποίους ο Γαλιλαίος, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα θαυμάσουμε την γέφυρα Πόντε Βέκιο, με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, μία από τις χαρακτηριστικές εικόνες της Φλωρεντίας. Στην Πιάτσα ντε λα Σινιόρα θα δούμε το Παλάτσο Βέκιο – Έδρα της τοπικής κυβέρνησης επί επτακόσια χρόνια, στο οποίο σήμερα φιλοξενούνται αξιόλογα έργα τα γλυπτικής και θα φτάσουμε στην Πιάτσα Σαν Τζοβάνι- όπου βρίσκεται ο τρίτος μεγαλύτερος Καθεδρικός Ναός της Ευρώπης, η Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι, σήμα κατατεθέν της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στην αγορά του Σαν Λορέτζο. Στην συνέχεια αναχώρηση για την μεσαιωνική Σιένα. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη πλατεία Πιατσα ντελ Κάμπο την κεντρική πλατεία του πλαισιώνει αρμονικά το δημαρχείο και θεωρείται από τις πιο όμορφες πλατείες της Ιταλίας.

Θα δούμε ακόμη αγέρωχα αρχοντικά στενά καλντερίμια, πανέμορφες εκκλησίες μαυρισμένες από τον χρόνο. Τέλος θα καταλήξουμε στην Αιώνια πόλη. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η Ημέρα: ΡΩΜΗ (Ξενάγηση πόλεως)

Πρωινό, και ξεκινάμε την ξενάγηση όπου θα δούμε το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο αμφιθέατρο του κόσμου. Κάποτε αντηχούσαν οι κραυγές των μονομάχων και τα ουρλιαχτά του όχλου, ενώ αργότερα οι χτύποι των σφυριών που αφαιρούσαν τους πλίνθους και τα μάρμαρα που το διακοσμούσαν για να χτιστούν εκκλησίες και παλάτια της παπικής Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην πλατεία Βενετίας θα σας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β΄, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη που βρίσκετε μπροστά από τον λόφο του Καπιτωλίου, τον πιο σημαντικό από τους επτά ιστορικού λόφους που ήταν χτισμένη η αρχαία πόλη, από τον οποίο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα διοικείται η Ρώμη. Επίσης θα δούμε την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, την Βασιλική του Αγίου Πέτρου, την μεγαλύτερη εκκλησία της χριστιανοσύνης και την πολύβουη Πιάτσα Ντι Σπάνια κάνοντας μια ευχή ρίχνοντας ένα κέρμα στην φημισμένη Φοντάνα Ντι Τέβι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Η δική μας πρόταση είναι (προαιρετικά) το RomaByNight, για να γνωρίσετε την μαγεία της φωτισμένης Ρώμης σε μία τρίωρη νυχτερινή ξενάγηση. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η Ημέρα: ΡΩΜΗ – ΑΝΚΟΝΑ – ΕΝ ΠΛΩ

            Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα, όπου το πλοίο επιστροφής μας περιμένει. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Δείπνο. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

8η Ημέρα : ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΠΑΤΡΑ – ΛΑΜΙΑ

            Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι αποβίβασης. Πρωινό. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για τον τελικό προορισμό μας. Φτάνουμε στην Λαμία με συντροφιά τις ομορφότερες αναμνήσεις.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ-ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ :

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ:

Μεταφορές, μετακινήσεις με πολυτελή λεωφορείο

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια γραμμής Πάτρα – Ανκόνα – Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντουζ(ΑΒ4)

Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*

Ημιδιατροφή καθημερινά

Ημιδιατροφή στο Πλοίο

Εκδρομής, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής

Έμπειρος Αρχηγός-Συνοδός του γραφείου μας

Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικές ευθύνης

Φ.Π.Α.

Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται

Ότι ρητά αναφέρεται σαν προαιτερικό ή προτεινόμενο

Checkpoint (20€)

Δημοτικός φόρος 3€ κατ’ άτομο την βραδιά στην Ρώμη

Δημοτικός Φόρος 4€ κατ’ άτομο την βραδιά στην Φλωρεντία

Δημοτικός Φόρος 2,40€ κατ’ άτομο την βραδιά στην Βενετία

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν, για την καλύτερη δυνατόν εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΕ ΙΣΧΥ Ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ